מתכון

פלאו בג'יג' – תבשיל עוף ואורז עיראקי

עוף, אורז, בצל ורסק עגבניות. זהו. בידיה של בשלנית טובה החומרים הפשוטים האלה יוצרים שלם שהוא יותר מסכום חלקיו

27,237 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
פלאו בג’יג’ של רות אוליבר (צילום: shutterstock)
פלאו בג’יג’ של רות אוליבר (צילום: shutterstock)

את הגרסה הזאת לקדרה העיראקית המסורתית קיבלתי מבשלנית כזו, עליזה משיח, שירשה אותו מאמא שלה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים כף שמן בסיר ומטגנים בצל 7 דקות עד לתחילת הזהבה. מוסיפים רסק עגבניות ומלח ומטגנים עוד כ-3 דקות. מוסיפים חלקי עוף ומטגנים עוד 3 דקות.

2

יוצקים מים רותחים עד גובה 3 ס“מ מעל העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים כ-45 דקות עד שהעוף רך. מוציאים בזהירות את חלקי העוף בעזרת כף מחוררת ושומרים בצד.

3

מוסיפים את יתרת השמן ואורז שטוף לנוזלים שבסיר. במידת הצורך מוסיפים עוד מים רותחים — הם צריכים להגיע לגובה של ½1 ס“מ מעל האורז. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות על להבה נמוכה.

4

הופכים את האורז בתנועות קיפול עדינות ומחזירים את חלקי העוף לסיר, כך שיהיו מסודרים על האורז. מכסים ומבשלים עוד כ-25 דקות על להבה נמוכה. מכבים את האש ונותנים לתבשיל לנוח בסיר מכוסה 10 דקות לפני ההגשה.