מתכון

פלאפל אפונה

שדרוג למנה האיקונית: כדורים קטנים וירוקים של אפונה ועשבי תיבול

11,946 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
פלאפל אפונה. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
פלאפל אפונה. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

כדורים קטנים וירוקים של אפונה ועשבי תיבול. ההשריה כאן ארוכה כיוון שלא מבשלים את האפונה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

אופן ההכנה

1

משרים את האפונה יממה בשפע של מים. אם משתמשים באפונה אורגנית מהירת בישול, משרים שעתיים במים חמים. מסננים.

2

שמים את האפונה עם בצל, עשבי תיבול, שום, פלפל חריף ותבלינים בקערת מעבד מזון או מטחנת בשר ומעבדים לתערובת פירורית (ולא למחית חלקה). מוסיפים פירורי לחם ואבקת אפייה ומעבדים עוד 20 שניות להטמעתם.

3

מכסים בניילון נצמד ומקררים שעתיים לפחות להתייצבות.

4

מחממים שמן לטיגון עמוק לחום בינוני ומוודאים שהוא נשאר כזה (אם השמן חם מדי, הוא יחרוך את כדורי הפלאפל לפני שהם יתבשלו מבפנים).

5

יוצרים מהתערובת כדור קטן עם הידיים או בעזרת כף פלאפל, מניחים בשמן החם ומטגנים כ-2 דקות לקבלת גוון חום יפה. מוציאים לנייר סופג, טועמים ומתקנים תיבול. מטגנים כך את כל הפלאפלים.

6

מגישים בפיתה או בצלחת עם סלט ירקות, חמוצים וטחינה.

3 דברים שצריך לדעת על אפונה יבשה:

  • קנייה ואחסון: אמנם היא יבשה, אבל למרות זאת היא עדיין חייבת להיות טרייה. אפונה יבשה שעמדה יותר מדי זמן על המדף (בחנות או במזווה) לא תתתרכך גם אחרי שעתיים וחצי בישול. קנו במקומות שיש בהם תחלופה של סחורה והימנעו מאפונה שצבעה צהבהב ולא אחיד. אם אתם קונים באריזות, ודאו שתאריך התפוגה רחוק, לפחות שנה. שמרו בכלי אטום אחרי הפתיחה.
  • השריה: משרים במים למשך 12 שעות, אחרת האפונה לא תתרכך ותעשה שמות במערכת העיכול. מומלץ להשרות כמות כפולה מהדרוש ולהקפיא. לחילופין אפשר להשתמש באפונה ירוקה אורגנית של “סוגת”, שנמכרת באריזות של 400 גרם. האפונה הזו יקרה יותר (10 שקלים לשקית), אבל היא מתרככת אחרי 45 דקות בישול ללא השריה כלל, וזה בדוק.
  • בישול: מבשלים בסיר גדול עם הרבה מים ובלי מלח במשך שעה וחצי או עד לריכוך. סיר לחץ יקצר את זמן הבישול ל-30-20 דקות (יש כאלה שאפילו מוותרים על ההשריה במקרה כזה).