מתכון לפלאפל תימני

מתכון לפלאפל תימני
צילום: מיכל רביבו, יואב לף

לא רק ברחוב, פלאפל חם וטרי אפשר בהחלט להכין גם בבית.

הסבתות של פעם רצו לחסוך ולכן הוסיפו לתערובת הבסיסית הזאת לא מעט קמח ומים, כדי להגדיל את העיסה על חשבון החומוס. פלאפל אמיתי עם טעם עז של חומוס לא יסבול את זה. לפעמים מחליפים את אבקת הסודה לשתיה באבקת אפיה - לשיקולכם.

חומרים

לטיגון:

אופן ההכנה

1. משרים חומוס במים במקרר כיום וחצי, מסננים ומייבשים היטב. 2. טוחנים במטחנת בשר לתוך קערה גדולה חומוס, שום, בצל וכוסברה. מוסיפים סודה לשתיה ותבלינים ומערבבים היטב. 3. בסיר רחב מחממים שמן לטיגון לחום בינוני. 4. בעזרת מכשיר לפלאפל יוצרים כדורים ומעבירים לשמן החם. מטגנים עד להזהבה, ומוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.