מתכון

פנפורטה

כל מי שביקר באיטליה מכיר את ה"לחם החזק" - כיכר של עוגת-ממתק דחוסה וכבדה, עמוסה בתבלינים, אגוזים ופירות מיובשים

1,455 בשלנים התעניינו במתכון זה
פנפורטה. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון-אסיף
פנפורטה. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון-אסיף

לתבנית אינגליש קייק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ:

לציפוי:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-140 מעלות. משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מערבבים קמח, תבלינים, אגוזים ופירות מיובשים בקערה.

3

מחממים סוכר ודבש עם כף-שתיים מים על להבה נמוכה, עד שמתקבל סירופ אחיד.

4

מוסיפים את הסירופ לקערה עם החומרים היבשים ומערבבים היטב.

5

מערבבים אבקת סוכר עם קינמון בקערית.

6

מפזרים על תחתית התבנית חצי מכמות אבקת הסוכר המתובלת, ויוצקים את התערובת לתבנית.

7

אופים 40 דקות, עד שהמרקם מתייצב אבל עדיין רך במרכז. העוגה תתקשה בקירור.

8

מצננים והופכים על צלחת הגשה. מפזרים אבקת סוכר מתובלת ופורסים למשולשים קטנים.

  • פטנט 1: במקום לקנות את חמשת מיני התבלין, אפשר להסתפק בכף גדושה חוואיג’ לקפה.
  • פטנט 2: במקום לרפד תבנית בנייר אפייה, מניחים דף אורז שהושרה במים לריכוך.

גיוון: מחליפים את הדבש בסילאן.