לתבנית אינגליש קייק.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ:
לציפוי:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-140 מעלות. משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
מערבבים קמח, תבלינים, אגוזים ופירות מיובשים בקערה.
3
מחממים סוכר ודבש עם כף-שתיים מים על להבה נמוכה, עד שמתקבל סירופ אחיד.
4
מוסיפים את הסירופ לקערה עם החומרים היבשים ומערבבים היטב.
5
מערבבים אבקת סוכר עם קינמון בקערית.
6
מפזרים על תחתית התבנית חצי מכמות אבקת הסוכר המתובלת, ויוצקים את התערובת לתבנית.
7
אופים 40 דקות, עד שהמרקם מתייצב אבל עדיין רך במרכז. העוגה תתקשה בקירור.
8
מצננים והופכים על צלחת הגשה. מפזרים אבקת סוכר מתובלת ופורסים למשולשים קטנים.
- פטנט 1: במקום לקנות את חמשת מיני התבלין, אפשר להסתפק בכף גדושה חוואיג’ לקפה.
- פטנט 2: במקום לרפד תבנית בנייר אפייה, מניחים דף אורז שהושרה במים לריכוך.
גיוון: מחליפים את הדבש בסילאן.