למה שלא תשתמשו בתבנית המאפינס קצת יותר? המאפים הקטנים והרכים האלה מצויים בשיאם מיד כשהם יוצאים מהתנור. תוספת נפלאה לצד מרק בצל או סלט לפתיחת ארוחה. המרכיב הסודי כאן הוא דאשי — ציר דגים יפני מלא טעם וארומה. אם אין — מתגברים את התיבול בעוד מלח ופלפל או מרק עוף.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשימון התבנית:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-220 מעלות.
2
ממיסים 4 גרם דאשי ב-100 מ”ל מים.
3
משמנים היטב את השקעים בתבנית בעזרת מברשת או תרסיס ומכניסים לתנור ל-10 דקות לחימום התבנית.
4
בינתיים מערבבים את תמצית הדאשי עם ביצים, קמח, בצל ירוק, מלח ופלפל עד למרקם אחיד.
5
מוציאים בזהירות את תבנית המאפינס הלוהטת מהתנור ויוצקים את הבלילה באופן שווה לכל השקעים (בערך עד 1/3 גובהם).
6
מחזירים לתנור ואופים 15-12 דקות עד שמתקבלים מאפים תפוחים וזהובים. מגישים מיד.