מתכון

פנקייקס נוטלה וריקוטה פרסקה

קינוח פשוט, קל ומהיר הכנה, שמסתמך על השילוב המנצח של גבינה ושוקולד ומוסיף לחגיגה גם תותים וקצפת

6,529 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
פנקייקס נוטלה וריקוטה פְרֵסְקה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
פנקייקס נוטלה וריקוטה פְרֵסְקה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

יכול להתאים גם כארוחת בוקר חגיגית בחברת מישהו שאוהבים במיוחד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפנקייקס:

לטיגון:

למלית:

לגנאש שוקולד:

לקצפת:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הפנקייקס

1

מערבבים בקערה את כל החומרים בעזרת מזלג לתערובת כמעט אחידה. נמנעים מערבוב יתר, כדי שהפנקייקס לא ייצאו קשים.

2

ממיסים חמאה במחבת טפלון ויוצקים 3-2 כפות מהבלילה לכל פנקייק בקוטר 12-10 ס”מ. מטגנים על להבה בינונית עד שמופיעות בועות על פני השטח. הופכים ומטגנים עוד חצי דקה. עורמים את הפנקייקס החמים בצלחת. יתקבלו כ-12-10 פנקייקס.

מכינים את המלית

3

מערבבים בקערה ריקוטה ונוטלה בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת מלית חלקה.

מכינים גנאש

4

מחממים שוקולד ושמנת מתוקה בקערת זכוכית במיקרוגל בכמה פולסים של 30 שניות ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ונוצרת תערובת חלקה. נזהרים לא לחמם יותר מדי, כדי לא לשרוף את השוקולד.

מכינים קצפת

5

מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר כ-8 דקות לקצפת יציבה (מדד הקצפת היציבה של דוד: כשאפשר להפוך את הקערה והקצף לא נופל).

מרכיבים את המנה ומגישים

6

מניחים פנקייק על צלחת הגשה שטוחה. מורחים עליו שכבת ריקוטה-נוטלה בעובי 1/2 ס”מ, מסדרים מעל פרוסות תותים ומכסים בעוד פנקייק. יוצרים כך עוד שכבה זהה ומכסים בפנקייק נוסף. יוצקים מעל רבע מכמות גנאש השוקולד, מפזרים מעט ברס ומניחים מעל כף קצפת. מסדרים מהפנקייקים הנותרים שלוש מנות נוספות בנות 3 שכבות כל אחת.