החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשימון:
לבננות מקורמלות:
לבלילת פנקייק:
להגשה:
אופן ההכנה
מקרמלים בננות:
1
מתיזים שמן על מחבת יבשה ומחממים על להבה בינונית. מסדרים במחבת פרוסות בננות, זורים עליהן סוכר חום ומטגנים עד שהסוכר מתמוסס והבננות מזהיבות ועוטות שכבת קרמל. הופכים אותן ומטגנים כ-2 דקות נוספות עד שהן מזהיבות מכל צידיהן. מסירים מהכיריים ומצננים.
מכינים את הבלילה:
2
מרסקים כשליש מהבננות במזלג. מוסיפים חלב, ביצים, יוגורט, תמצית וניל וחמאה מומסת וטורפים היטב.
3
מנפים לקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה וקינמון. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים היטב. טורפים יחד את תערובת הבננות עם תערובת הקמח רק עד לקבלת בלילה אחידה.
מטגנים ומגישים:
4
מתיזים שמן על מחבת נקייה ומחממים על להבה נמוכה. יוצקים למחבת 1/4 כוס מהבלילה ומטגנים 3-2 דקות עד שמופיעות בועות בחלק העליון של הפנקייק. הופכים, מטגנים עוד כחצי דקה ומעבירים לצלחת.
5
מגישים חם עם סירופ מייפל ויתר הבננות המקורמלות.