מתכון

פנקייקס עם בננות מקורמלות

בשביל בננות מקורמלות לא צריך להכין קרמל — פשוט משמנים מחבת וצולים בננות עם מעט סוכר

26,788 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
פנקייקס עם בננות מקורמלות. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו | כלים: יערה ניר כחלון
פנקייקס עם בננות מקורמלות. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו | כלים: יערה ניר כחלון

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשימון:

לבננות מקורמלות:

לבלילת פנקייק:

להגשה:

אופן ההכנה

מקרמלים בננות:

1

מתיזים שמן על מחבת יבשה ומחממים על להבה בינונית. מסדרים במחבת פרוסות בננות, זורים עליהן סוכר חום ומטגנים עד שהסוכר מתמוסס והבננות מזהיבות ועוטות שכבת קרמל. הופכים אותן ומטגנים כ-2 דקות נוספות עד שהן מזהיבות מכל צידיהן. מסירים מהכיריים ומצננים.

מכינים את הבלילה:

2

מרסקים כשליש מהבננות במזלג. מוסיפים חלב, ביצים, יוגורט, תמצית וניל וחמאה מומסת וטורפים היטב.

3

מנפים לקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה וקינמון. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים היטב. טורפים יחד את תערובת הבננות עם תערובת הקמח רק עד לקבלת בלילה אחידה.

מטגנים ומגישים:

4

מתיזים שמן על מחבת נקייה ומחממים על להבה נמוכה. יוצקים למחבת 1/4 כוס מהבלילה ומטגנים 3-2 דקות עד שמופיעות בועות בחלק העליון של הפנקייק. הופכים, מטגנים עוד כחצי דקה ומעבירים לצלחת.

5

מגישים חם עם סירופ מייפל ויתר הבננות המקורמלות.