מתכון

פנקייקס עם פטריות

פנקייק גבינה ופטריות מהיר לארוחת ערב? אין ילד שלא יקפוץ על המציאה, מה גם שמדובר במתכון פשוט ומהיר מאד

16,197 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
פנקייקס עם פטריות. צילום: דן לב
פנקייקס עם פטריות. צילום: דן לב

עם מה מגישים? עם עוד פטריות מוקפצות ומטבל מלוח, למשל גווקאמולי, פטה כבד או איקרה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מנפים לקערה קמח ואבקת אפייה.

2

מערבבים בקערה נפרדת חלב, חמאה, ביצים, ריקוטה, מלח ופלפל. מערבבים יחד את תכולת שתי הקערות רק עד לאיחוד החומרים.

3

מחממים מחבת עם שמן. מניחים חצי פטרייה ומכסים בבלילת פנקייק, כך שהפטרייה תהיה במרכז. מטגנים משני הצדדים עד הזהבה.

3 קטנות על פטריות

  • לא שוטפים פטריות מכיוון שהן נוטות לספוח מים. עדיף לנגב במגבת. כתמים עיקשים של חול עדיף לקלף: מתחילים מהבסיס ומטפסים עם הסכין כלפי מעלה. הקילוף גם משפר את המראה של פטריות, שמקבלות גוון לא יפה במקרר.
  • פטריות שמפיניון אוכלים טריות, אבל פורטובלו, שיטאקי וירדן מומלץ לאפות, להקפיץ או לבשל תחילה. את הפורטובלו הבשרניות אפשר גם לצלות על הגריל.
  • מקפיצים אותן במחזורים – כל פעם קצת על להבה גבוהה, כדי שלא יגירו נוזלים ויתבשלו או יאבדו מהעסיסיות שלהן.