מתכון

פסטה עם עגבניות, זיתים ועוף בניחוח ערק

פסטה שמחברת בין יוון לאיטליה. כשטרטוריה פוגשת טברנה. פתרון ססגוני ועסיסי לארוחת פסטה

6,705 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
פסטה עם עגבניות, זיתים ועוף בניחוח עראק. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
פסטה עם עגבניות, זיתים ועוף בניחוח עראק. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מבשלים פסטה בסיר עם מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל-דנטה.

2

בינתיים מחממים שמן זית במחבת גדולה, מוסיפים נתחוני עוף, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עד להשחמה. מוציאים מהמחבת ושומרים מכוסה.

3

מוסיפים למחבת שום, צ'ילי, עגבניות כתושות ברסק, עראק וזיתים ומטגנים עד שניחוח השום מורגש. מוסיפים מעט מים, כדי למנוע מהרוטב להיחרך.

4

מסננים את הפסטה ומוסיפים למחבת. מוסיפים גם את העוף ומקפיצים יחד כמה דקות עד שהעוף מוכן. מתקנים תיבול ומפזרים מעל פטרוזיליה.

5

מעבירים לקערות הגשה ומפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת.

גיוון: מוותרים על העראק ומוסיפים כף אורגנו מיובש בתיבול של העוף.