גיוונים:
לגרסה אותנטית: ממתיקים את תערובת הבשר ב-2 כפות סוכר או יוצקים סירופ סוכר על המאפה המוכן.
למסיבה קטנה: מכינים רק תבנית אחת או 5 מאפים אישיים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה (כדי שיהיה קל לחלץ את הפסטייה) ומשמנים קלות.
2
מטגנים בצל בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים בשר טחון, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שמשנה את צבעו. מעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
3
מברישים עלי בצק בשמן זית ומרפדים בהם את התבנית – הבסיס והשוליים – כך שנותרים שולי בצק מעבר לכלי. ממלאים במלית, מניחים עלה בצק על החלק המרכזי של המלית ומכסים בשולי עלי הבצק שמחוץ לכלי. משמנים קלות.
4
אופים כ-25 דקות עד שעלי הבצק מקבלים גוון זהוב עמוק.
5
מחלצים מהתבנית, בוזקים מעל אבקת סוכר וקינמון טחון ומגישים חם.