מנוי היכרות ללא התחייבות
חיפוש מתקדם

מתכון לפסטרמה ביתית מתובלת בשום וסילאן

מתכון לפסטרמה ביתית מתובלת בשום וסילאן
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

הסילאן הטבעי שלנו הוא המתוק הכי בריא שתוכלו למצוא על המדף. הוא מומלץ לאלה שמעדיפים להימנע מאכילת סוכר ובכל זאת מבקשים להישאר עם טעם מתוק בפה. ממש כמו התמרים גם הסילאן עשיר במרכיבים מזינים. הוא גם שותף שאפשר לסמוך עליו במטבח וגם בקונדיטוריה – ממתיק, משחים ומעניק טעמים עמוקים למגוון רחב של מאכלים, רטבים ומאפים. כאן יש לסילאן תפקיד כפול: הוא משתלב במרינדה, שבתוכה משרים את חזה ההודו, וגם בזיגוז שמורחים על פני הנתח לפני שהוא נשלח לצלייה בתנור. כיוון שחזה ההודו מחולק לשתי אונות ציפינו כל נתח בתערובת שונה.

חומרים

למרינדה:
לזיגוג סילאן ותבלינים:
לזיגוג סילאן וחרדל:

אופן ההכנה

    1. מערבבים את חומרי המרינדה, מניחים כל נתח בשר בתבנית אינגליש קייק ויוצקים עליו את המרינדה. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר יממה. במהלך ההשריה הופכים את הנתחים כמה פעמים.
    2. מוציאים את הנתחים מהמקרר שעה לפני הצלייה ומייבשים בנייר סופג.
    3. מחממים תנור ל-220 מעלות.
    4. מערבבים את חומרי הזיגוג בשתי קערות נפרדות.
    5. מורחים על כל נתח את אחת התערובות מכל הצדדים ומניחים על רשת התנור. תחתיו מניחים תבנית שתקלוט את נוזלי הצלייה. יוצקים לתוכה 2 כוסות מים – ליצירת אדים וגם למניעת חריכת הנוזלים שמטפטפים.
    6. צולים 5 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות וצולים עוד 50-45 דקות עד שהנתח עשוי – אם דוקרים אותו במזלג, זולגים ממנו נוזלים שקופים.
    7. מצננים 10 דקות לפני הפריסה. אפשר לאכול חם או לצנן כליל ולפרוס לפי הצורך להכנת כריכים וסלטים. הפסטרמה נשמרת בכלי אטום במקרר עד שבוע.