מקבלים רוטב נפלא וקליל יחסית מבחינה קלורית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משרים פטריות פורצ'יני מיובשות ב-2/3 כוס מים רותחים למשך 30 דקות. מסננים ושומרים את הנוזל להמשך.
2
מחממים שמן זית במחבת עמוקה ומטגנים שום עד שעולה ריח. מוסיפים פטריות טריות ומיובשות, תימין, מלח ופלפל ומקפיצים 3-2 דקות.
3
מוסיפים את מי ההשריה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 15-10 דקות עד שהפטריות מתרככות לחלוטין.
4
בינתיים מבשלים פסטה בסיר גדול עם מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.
5
מעבירים חצי מכמות הרוטב למעבד מזון, מוסיפים 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה ומרסקים למרקם מעט גס.
6
מחזירים את הרוטב המרוסק למחבת ומערבבים עם יתרת הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הפסטה המבושלת ופרמזן, מערבבים דקה ומגישים.