מתכון

פפרדלה ברוטב פטריות טוסקני

רוטב מפטריות קצוצות, מוקפצות בשמן זית עם שום ותימין. למרקם קטיפתי טוחנים חלק ומערבבים עם מי הבישול ופרמזן

2,874 בשלנים התעניינו במתכון זה
פפרדלה ברוטב פטריות טוסקני. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פפרדלה ברוטב פטריות טוסקני. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מקבלים רוטב נפלא וקליל יחסית מבחינה קלורית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים פטריות פורצ'יני מיובשות ב-2/3 כוס מים רותחים למשך 30 דקות. מסננים ושומרים את הנוזל להמשך.

2

מחממים שמן זית במחבת עמוקה ומטגנים שום עד שעולה ריח. מוסיפים פטריות טריות ומיובשות, תימין, מלח ופלפל ומקפיצים 3-2 דקות.

3

מוסיפים את מי ההשריה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 15-10 דקות עד שהפטריות מתרככות לחלוטין.

4

בינתיים מבשלים פסטה בסיר גדול עם מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.

5

מעבירים חצי מכמות הרוטב למעבד מזון, מוסיפים 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה ומרסקים למרקם מעט גס.

6

מחזירים את הרוטב המרוסק למחבת ומערבבים עם יתרת הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הפסטה המבושלת ופרמזן, מערבבים דקה ומגישים.

לגרסה טבעונית: מוותרים על הפרמזן.