מתכון

פרופיטרול

קינוח ביסטרו קלאסי, שמבוסס על פחזניות עגולות. חוצים פחזניות, ממלאים בגלידת וניל ומזלפים מעל רוטב שוקולד

7,440 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
פרופיטרול. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
פרופיטרול. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

קינוח ביסטרו קלאסי, שמבוסס על פחזניות עגולות. חוצים פחזניות, ממלאים בגלידת וניל ומזלפים מעל רוטב שוקולד. אפשר למלא את הפחזניות מראש ולשמור בקופסה אטומה במקפיא. מוציאים לצלחת דקות אחדות לפני ההגשה ומזלפים רוטב שוקולד חם. לטובת המתכון יש להכין  קודם כל פחזניות מבצק רבוך

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי:

לפיזור:

אופן ההכנה

מכינים את הפחזניות: 

1

למתכון לבצק רבוך (שימו לב: המתכון בקישור לבצק רבוך הוא לכמות של 60 פחזניות)

מכינים רוטב שוקולד:

2

שמים שוקולד בקערה. מביאים לרתיחה שמנת, חמאה, סוכר וגלוקוז בסיר. יוצקים מחצית מתערובת השמנת על השוקולד. ממתינים כמה דקות ומערבבים במטרפה למרקם חלק. יוצקים את יתר השמנת ומערבבים. מסננים דרך מסננת דקה. הרוטב נשמר כשבוע במקרר וניתן לחימום במיקרוגל או על ביין מארי.

מרכיבים ומגישים:

3

ממלאים כל פחזנית בכדור גלידת וניל ומניחים בצלחות הגשה. מזלפים מעל רוטב שוקולד חם, מפזרים שקדים קלויים ומגישים.

גיוון: אפשר לפזר מלמעלה גם פולי קקאו גרוסים או ברס