מתכון

פרז'לדה

פשטידת גבינות בלקנית שנהדרת לאירוח ומתחסלת במהירות

29,287 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
פרז'לדה
פרז'לדה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשימון התבנית:

אופן ההכנה

1

מכינים את הבצק ומתפיחים: מערבלים קמח, סוכר ושמרים במיקסר עם וו לישה. תוך כדי ערבול מוסיפים חלמון, שמן, קוטג', מלח ומים ומערבלים 5 דקות לקבלת בצק רך.

2

מכסים את קערת הבצק ומתפיחים כשעה-שעה וחצי או עד הכפלת הנפח.

3

מוסיפים גבינות, מתפיחים שוב ואופים: מעבירים את הבצק למשטח מקומח וחובטים בו קלות להוצאת אוויר. מטמיעים פנימה את הגבינות הקשות בעדינות בעזרת ידיים משומנות. משאירים בצד קצת גבינות לקישוט המאפה.

4

יוצקים שמן לתבנית ומשטחים עליו את הבצק בעזרת הידיים.

5

מתפיחים כחצי שעה או עד שהתבנית מלאה.

6

מחממים תנור ל-180 מעלות.

7

מפזרים את יתרת הגבינות על פני הבצק.

8

אופים 35-30 דקות או עד שפני המאפה זהובים.

9

חותכים לריבועים גדולים ומגישים חם.

שומרים על השמרים

שמרים הם יצורים נושמים, וברגע שמערבבים אותם עם קמח וסוכר הם מתעוררים לחיים. אם מכסים ומניחים אותם בטמפ’ חמימה ונעימה, הם תופחים חיש קל. זה לא אומר שהם לא יתפחו בחדר ממוזג – אפילו במקרר מתרחשת תפיחה, אבל היא הרבה יותר איטית ומבוקרת ומתאימה בעיקר לבצקים פריכים על בסיס שמרים.
כדאי לדעת תוספת של מלח, שומן (שמן, חמאה) או ביצים מעכבת את תפיחת השמרים. בצק הכולל קמח וסוכר עדיין יתפח, אבל כמות גדולה של שומן וביצים יגרמו לתפיחה איטית, מבוקרת ויש שיאמרו מעודנת יותר – כפי שבא לידי ביטוי בהבדל בין לחם כבד לחלה.