מתכון

פרח שמרים וגבינה מתוקה

השנה רות אוליבר החליפה את הקראנץ המסורתי במאפה מפואר, שאפשר לשחזר בקלות בבית בזכות בצק שמרים נוח לתפעול

9,510 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
פרח שמרים וגבינה מתוקה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
פרח שמרים וגבינה מתוקה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

איך מעצבים?
1. מסמנים במרכז עיגול הבצק עיגול קטן בעזרת כוס וחותכים את העוגה ל-12 "פרוסות".
2. מסובבים כל פרוסה סביב עצמה בצורת בורג פעמיים ומניחים במקומה.
3. מעמידים רינג סביב הבצק על מנת לאפשר תפיחה עגולה ומסודרת.

שימו לב שהבצק נטול נוזלים, מה שהופך אותו לקל ונוח במיוחד לתפעול. לקיצור תהליכים אפשר להשתמש בבצק קנוי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

סירופ:

בצק:

מלית:

הברשה וזיגוג:

אופן ההכנה

מכינים סירופ

1

מרתיחים מים וסוכר בסיר קטן, מבשלים 5 דקות על להבה נמוכה ומצננים.

2

מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה ולשים כ-8 דקות לבצק חלק ומבריק. מכסים את הבצק ומתפיחים לילה במקרר או שעה וחצי בטמפ' החדר להכפלת הנפח.

מכינים את המלית

3

מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.

ממלאים, מעצבים ומתפיחים שוב

4

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 26 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ.

5

מניחים עיגול ראשון בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים עליו חצי מכמות המלית. מניחים מעל עיגול בצק שני, מורחים עליו את יתרת המלית ומכסים בעיגול השלישי.

6

מסמנים במרכז עיגול הבצק העליון עיגול בקוטר 10-8 ס"מ בעזרת רינג או כוס. מחלקים את קוטר ה"עוגה" ל-4 רבעים (רק עד הסימון שעשינו, לא עד המרכז), וכל רבע — ל-3 פרוסות (צריכות להתקבל 12 פרוסות).

פרח שמרים וגבינה מתוקה2. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

7

מסובבים כל פרוסה סביב עצמה בצורת בורג פעמיים. מעמידים רינג בקוטר 26 ס"מ סביב הבצק הממולא על מנת לאפשר תפיחה עגולה ומסודרת. לחילופין מוותרים על הרינג לקבלת מראה כפרי.

פרח שמרים וגבינה מתוקה3. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

אופים

8

מתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח. מחממים תנור ל-180 מעלות.

9

מברישים את העוגה בביצה ואופים 30 דקות עד שזהוב. מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ.