מתכון

פריים ריב עם צ'ימיצ'ורי וחרדל ברנדי

המתכון למי שרוצה לפנק את האורחים ביום העצמאות ולהפתיע במרינדה יוצאת דופן

2,636 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2016
אנטרקוט על העצם. צילום: דניאל לילה
אנטרקוט על העצם. צילום: דניאל לילה

 

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאנטרקוט:

לרוטב צ'ימיצ'ורי (300 מ"ל):

לרוטב חרדל ברנדי (250 מ"ל):

אופן ההכנה

מכינים רוטב צ'ימיצ'ורי:

1

מכניסים למעבד מזון את הפטרוזיליה והכוסברה וקוצצים אותם דק מאוד.

2

קוצצים עם סכין פלפל חריף, פלפל אדום, בצל ושום לקוביות קטנות מאוד. מעבירים לקערה גדולה את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצה יחד עם הירקות הקצוצים ומוסיפים את התבלינים (חוץ ממלח דק).

3

ממיסים בכוס את המלח עם כף מים חמים ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה שמן זית, שמן סויה וחומץ ומערבבים היטב.

מכינים רוטב חרדל ברנדי:

4

 בסיר קטן מביאים לרתיחה את ציר הבקר. מוסיפים חרדל, יין אדום, ברנדי, מלח ופלפל. מחממים את הכל ואז מוסיפים את השמנת והחמאה עד שהרוטב רותח ונהיה סמיך. לאחר מכן מורידים לאש קטנה ומבשלים כ-10 דקות נוספות. טועמים ומתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם.

5

מדליקים גריל על חום גבוה.

6

מניחים את נתח האנטרקוט בטמפ' החדר כ-10 דקות. מורחים את הנתח בשומן בקר מזוקק.

מכינים אנטרקוט על העצם:

7

 מניחים את הנתח על הגריל ומפזרים על הצד העליון מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס, לאחר 6 דקות הופכים את הנתח וצולים עד למידה הרצויה. מומלץ להגיש את הנתח במידת מדיום או מדיום-וול.