המתיקות הקרמלית של הסילאן מחמיאה במיוחד לקינוחים צוננים. כמו הקינוח הקריר והטעים הבא: פרפה חלבה וסילאן.
כבר בשנות השמונים הפך הפרפה חלבה לאחד הקינוחים הישראליים המפורסמים בעולם. הנה גרסה מפנקת במיוחד עם בסיס מפירורי עוגיות וכובע קצפת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבסיס:
לפרפה:
לקצפת:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את הבסיס:
1
טוחנים את העוגיות במעבד מזון לפירורים דקים.
2
מניחים בכל כוס 2 כפות פירורי עוגיות ומהדקים מעט בעזרת כף.
מכינים את הפרפה:
3
טורפים טחינה עם סילאן בקערה. מוסיפים 1/4 כוס שמנת מתוקה (לא מוקצפת) ומערבבים היטב.
4
מקציפים את יתרת השמנת לשמנת רכה אך יציבה ומקפלים אותה לתערובת הטחינה. מקפלים פנימה גם שערות חלבה ופקאנים.
5
מעבירים את הפרפה לשקית זילוף עם פתח רחב ומזלפים מעל הפירורים שבכוס. מכסים ומעבירים למקפיא ל-30 דקות לפחות.
מכינים קצפת:
6
מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים מעל הקרם. מעבירים למקפיא ל-3 שעות לפחות.
7
15 דקות לפני ההגשה מוציאים את הקינוח מהמקפיא. יוצקים סילאן ומגישים.