אם רוצים לוותר על המצות, אפשר להמיר אותן ב־1 תפוח אדמה גדול מגורר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומוסיפים מחצית מכמות הפטריות, מחצית מכמות החלק הלבן של הבצל הירוק ומחצית מהשום. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים 4-3 דקות או עד שהפטריות מזהיבות. מניחים בצד.
2
מוסיפים למחבת את יתרת השמן, הפטריות, החלק הלבן של הבצל הירוק והשום. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים 4-3 דקות או עד שהפטריות מזהיבות.
3
מוסיפים את החלק הירוק של הבצל ופטרוזיליה ומערבבים. מעבירים לקערה ומצננים.
4
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן זית.
5
מוסיפים לתערובת הפטריות תפוח אדמה או פירורי מצות, ביצים וקליפת לימון. מוסיפים עוד מלח ופלפל כי פטריות (ממש כמו תפוחי אדמה) נוטות לספוח אליהן טעמים ולאזן אותם, מערבבים.
6
מעבירים את התערובת לתבנית ומקפידים לסדר למעלה פרוסות יפות של פטריות כדי שלפשטידה תהיה חזות אסתטית.
7
אופים כ-35 דקות או עד המאפה יציבו וחלקו העליון מזהיב.
8
הפשטידה נשמרת עד יומיים במקרר.