מתכון

צ'ורוס בסגנון פנמה

צ'ורוס בעלי מרקם עשיר כמו של דונאטס בזכות תוספת של קורנפלור, קמח אורז וסולת לקמח הרגיל

18,601 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2016
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

לטגן כמו מקצוענים
כדי לא להסתבך עם זילוף וחיתוך הצ'ורוס קושרים חוט עמיד לחום מידית אחת של סיר הטיגון לידית השנייה. כשמזלפים מהתערובת לתוך השמן הרותח "חותכים" את הזילוף בעזרת החוט שקשור על הסיר.

3 מטבלים לצ'ורוס

  • מכינים רוטב ריבת חלב: מדללים ריבת חלב בשמנת מתוקה ביחס של 1:1.
  • מכינים גנאש שוקולד: מביאים לרתיחה 150 מ"ל (2/3 כוס פחות כף) שמנת מתוקה ויוצקים על 150 גרם שוקולד קצוץ. ממתינים כמה דקות ומערבבים לקבלת גנאש חלק.
  • מכינים קולי פרי: טוחנים 250 גרם תותים עם 2 כפות סוכר בעזרת מוט ריסוק לקבלת רוטב דליל יחסית. לחילופין אפשר לטחון מנגו ולוותר על תוספת הסוכר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון עמוק:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מביאים לרתיחה מים וחמאה בסיר גדול.

2

מערבבים את החומרים היבשים בקערה. מוסיפים אותם לסיר המים הרותחים בבת אחת ומערבבים נמרצות לבצק חלק ללא גושים. ממשיכים לבשל דקה-שתיים תוך כדי ערבוב עד שהבצק מתגבש לכדור ונפרד מדפנות הסיר.

3

מעבירים את תכולת הסיר לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים דקה-שתיים במהירות בינונית עד שהעיסה מתקררת. מוסיפים ביצה אחת בכל פעם עד שנטמעת ומעבה את הבצק. הבצק עלול להיפרד לגושים וזה לא נורא, כי הוא יחזור להתגבש וייעשה מבריק, יציב ומעט דביק.

4

מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן בקוטר ½1 ס"מ. בשלב זה אפשר לטגן מייד או לשמור בקירור עד 6 שעות.

מטגנים ומגישים:

5

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר. מזלפים צ'ורוס באורך 10 ס"מ (ראו פטנט) ישירות לתוך הסיר ומטגנים עד הזהבה קלה ויפה. אל תתייאשו אם נדמה לכם שהטיגון איטי (באופן יחסי לטיגון עמוק זה נמשך די הרבה זמן). מוציאים בכף מחוררת ומניחים על נייר סופג.

6

מפזרים אבקת סוכר או מגלגלים בסוכר ואם רוצים מגישים עם רטבים.