מתכון

צלי עוף עם פלפלים וזיתים

אופים נתחים שלמים של חזה עוף לצד הירקות, כך שהם סופגים ממיציהם ונותרים עסיסיים. כמובן שאפשר להשתמש גם בכרעיים.

45,170 בשלנים התעניינו במתכון זה
צלי עוף עם פלפלים וזיתים. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
צלי עוף עם פלפלים וזיתים. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

תקראו לה פלפלת
כל הפלפלים המתוקים מסוג גמבה ודומיה נקראים בעברית "פלפלת" ולא כפי שנהוג לכנותם — "פלפל", שזהו שמו של התבלין ולא של הירק.
רק בריאות! פלפל אדום אחד ביום מספק את מנת הוויטמין C המומלצת. זה נכון לגבי פלפל טרי בלבד. בפלפל יש גם כמות יפה של בטא קרוטן — נוגד חמצון שעמיד בפני בישול והופך בגוף לוויטמין A.
חביב הדיאטניות ב-100 גרם פלפל(ת) יש רק 27 קלוריות.
על הקליפה אחרי הבישול הקליפה מתקמטת וטעמה נעשה מעט מריר. אפשר להסיר אותה או להוסיף מעט סוכר.
פלפלת היא המקור לפפריקה תבלין העל של ההונגרים ויתר עמי הבלקן, המיוצר מפלפלים מתוקים ומיובשים שנטחנים לאבקה. הפפריקה נמכרת בשלוש רמות חריפות — מתוקה, מדיום וחריפה. למרוקאים יש פפריקה מבריקה שנשמרת בשמן ולספרדים יש פפריקה חומה מעושנת.

אופים נתחים שלמים של חזה עוף לצד הירקות, כך שהם סופגים ממיציהם ונותרים עסיסיים. כמובן שאפשר להשתמש גם בכרעיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מניחים פלחי לימון, בצלים, פלפלים, תימין, שום וזיתים בתבנית. מזלפים עליהם מעט שמן ומתבלים במלח ופלפל. מתבלים את נתחי העוף ביתרת השמן, פפריקה, מלח ופלפל ומניחים על הירקות.

3

אופים 45 דקות עד שהכל שחום ורך. מוציאים את הקדרה ומחכים עד שכל הנוזלים המבעבעים בתוך העוף נרגעים.

4

מוציאים את נתחי העוף למשטח חיתוך וחותכים לפיסות. מניחים בצלחת הגשה או מחזירים לתבנית כדי לתת להם לשחות ברוטב הנפלא ומגישים.