הזיגוג עשוי מגנאש שוקולד לבן מוקצף, שצריך להתחיל להכין כ-3 שעות מראש ולקרר לפני ההקצפה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשזיפים ביין:
לקאפקייקס:
לזיגוג שוקולד לבן:
אופן ההכנה
מכינים זיגוג שוקולד לבן:
1
מחממים שמנת עד לסף רתיחה. מסירים מהכיריים ומוסיפים שוקולד. ממתינים דקה וטורפים עד למרקם חלק. מכסים ומקררים היטב 3 שעות לפחות (או למשך שעה למקפיא).
מכינים את השזיפים ביין:
2
מבשלים את כל החומרים בסיר על להבה נמוכה כ-15 דקות עד שהשזיפים מתרככים. מצננים. מסננים אך שומרים גם את נוזלי הבישול. קוצצים את השזיפים, אך משאירים 6-5, שאותם חותכים לפיסות גדולות לקישוט. מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את הקאפקייקס:
3
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו או על ביין-מארי ומערבבים למרקם חלק. מנפים את החומרים היבשים לקערה.
4
מקציפים ביצים עם סוכר במהירות גבוהה 5 דקות עד לקבלת קרם בהיר ותפוח. מנמיכים את מהירות ההקצפה, מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים עד שנטמעים בתערובת.
5
מוסיפים שזיפים קצוצים ו-1/4 כוס מנוזלי הבישול של השזיפים ומערבבים עם מרית בתנועות קיפול עדינות רק עד שנטמעים בתערובת. יוצקים לתבנית שקעים מרופדת במנז'טים.
6
אופים 18-16 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא לח עם פירורים. חשוב לא לאפות יותר מדי, כדי לא לאבד את המרקם הלח והדחוס.
7
מוציאים מהתנור ויוצקים על כל קאפקייק 2-1 כפות מנוזלי הבישול של השזיפים. מצננים.
עורמים
8
קרם ומקשטים: מקציפים את קרם השוקולד הקר כ-5 דקות במהירות בינונית עד שמתבהר, מסמיך ומתייצב. נזהרים מהקצפת יתר, שתיצור קרם במרקם גרגרי.
9
עורמים את הקרם על הקאפקייקס בעזרת כף או בעזרת שקית זילוף ומעטרים בפיסת שזיף מבושל.