מתכון

קאפקייקס שוקולד ושזיפים עם גנאש שוקולד לבן

עוגות שוקולד אישיות, שמכילות שפע שוקולד ושזיפים, ולכן מתקבלות טעימות ועשירות במיוחד

4,572 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קאפקייקס שוקולד ושזיפים עם גנאש שוקולד לבן. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
קאפקייקס שוקולד ושזיפים עם גנאש שוקולד לבן. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

הזיגוג עשוי מגנאש שוקולד לבן מוקצף, שצריך להתחיל להכין כ-3 שעות מראש ולקרר לפני ההקצפה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשזיפים ביין:

לקאפקייקס:

לזיגוג שוקולד לבן:

אופן ההכנה

מכינים זיגוג שוקולד לבן:

1

מחממים שמנת עד לסף רתיחה. מסירים מהכיריים ומוסיפים שוקולד. ממתינים דקה וטורפים עד למרקם חלק. מכסים ומקררים היטב 3 שעות לפחות (או למשך שעה למקפיא).

מכינים את השזיפים ביין:

2

מבשלים את כל החומרים בסיר על להבה נמוכה כ-15 דקות עד שהשזיפים מתרככים. מצננים. מסננים אך שומרים גם את נוזלי הבישול. קוצצים את השזיפים, אך משאירים 6-5, שאותם חותכים לפיסות גדולות לקישוט. מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את הקאפקייקס:

3

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו או על ביין-מארי ומערבבים למרקם חלק. מנפים את החומרים היבשים לקערה.

4

מקציפים ביצים עם סוכר במהירות גבוהה 5 דקות עד לקבלת קרם בהיר ותפוח. מנמיכים את מהירות ההקצפה, מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים עד שנטמעים בתערובת.

5

מוסיפים שזיפים קצוצים ו-1/4 כוס מנוזלי הבישול של השזיפים ומערבבים עם מרית בתנועות קיפול עדינות רק עד שנטמעים בתערובת. יוצקים לתבנית שקעים מרופדת במנז'טים.

6

אופים 18-16 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא לח עם פירורים. חשוב לא לאפות יותר מדי, כדי לא לאבד את המרקם הלח והדחוס.

7

מוציאים מהתנור ויוצקים על כל קאפקייק 2-1 כפות מנוזלי הבישול של השזיפים. מצננים.

עורמים

8

קרם ומקשטים: מקציפים את קרם השוקולד הקר כ-5 דקות במהירות בינונית עד שמתבהר, מסמיך ומתייצב. נזהרים מהקצפת יתר, שתיצור קרם במרקם גרגרי.

9

עורמים את הקרם על הקאפקייקס בעזרת כף או בעזרת שקית זילוף ומעטרים בפיסת שזיף מבושל.