אחרי הבישול הארוך התרד נמס לתוך התבשיל ומסמיך אותו – בלי חלב קוקוס ובלי נוזלים נוספים. מתקבל תבשיל שמזכיר את הפלאק פניק ההודי (למי שמכיר), רק שבמקום גבינה יש נתחים עדינים של דג. משתמשים בגאראם מסאלה שטוחנים טרי – יש לו ארומות שהתבלין הקנוי לא יכול לשחזר. אם אין לכם זמן, חשק או מטחנת תבלינים, אפשר להשתמש בקנוי. מומלץ להגיש עם ראיטה מלפפונים (ראו מתכון למטה)
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתערובת גאראם מסאלה:
לתבשיל:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים תערובת גאראם מסאלה
1
טוחנים את כל החומרים במטחנת תבלינים.
מכינים את התבשיל ומגישים
2
מחממים סוטאז’ עם חמאה מזוקקת ומטגנים בצל, פלפל חריף וג’ינג’ר 5 דקות עד הזהבה. מוסיפים מלח, סוכר ו-2 כפיות גאראם מסאלה ומערבבים קלות. מוסיפים תרד ומאדים 2 דקות תוך כדי ערבוב עד שהתרד קמל מעט.
3
מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה כ-20 דקות על להבה נמוכה עד שהתרד כמעט נמס לתוך התבשיל ומסמיך אותו.
4
מוסיפים קוביות דג וכפית גאראם מסאלה ומבשלים עוד 6 דקות על להבה נמוכה עד שהדג מתרכך וכמעט מתפרק למגע.
5
מגישים לצד אורז לבן וראיטה מלפפונים.
ראיטה מלפפונים וכמון
מטבל הודי מנצח עם תיבול מזרח תיכוני בועט.
חומרים ל-1 כוס מטבל:
1 גביע יוגורט
1 כפית זרעי כמון
1 מלפפון מגורר על פומפייה
מלח
1. קולים זרעי כוסברה במחבת יבשה כ-2 דקות עד שעולה ניחוח. מצננים.
2. מערבבים את כל החומרים בקערה ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
גיוונים: אם לא משיגים גהי אפשר לערבב שתי כפות חמאה עם 2 כפות שמן.