מתכון

קארי דלעת ועוף תאילנדי על אורז או אטריות אורז

בתחרות יופי לירקות היא היתה מגיעה לגמר, אבל אנחנו כאן בשביל הטעם: תבשיל עוף וקארי תאילנדי ירוק עם דלעת

7,017 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
קארי דלעת ועוף תאילנדי על אורז או אטריות אורז. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
קארי דלעת ועוף תאילנדי על אורז או אטריות אורז. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

תבשיל עוף וקארי תאילנדי ירוק עם דלעת. יחד עם חמאת בוטנים וחלב קוקוס, מדובר בשילוב מנצח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מבשלים דלעת בסיר עם מי מלח רותחים 8 דקות לריכוך ראשוני. מסננים.

2

מחממים ווק עם שמן ומקפיצים בצל, שום וג’ינג’ר 5-3 דקות עד הזהבה קלה. מוסיפים מחית קארי וקוביות עוף ומקפיצים 2 דקות עד שהעוף משנה גוון.

3

מוסיפים את הדלעת, חמאת בוטנים וחלב קוקוס, ממליחים ומביאים לסף רתיחה. מכסים ומבשלים 5 דקות לחיבור הטעמים.

לפני ההגשה:

4

מוסיפים בזיליקום ומגישים עם אורז או אטריות אורז.

קארי דלעת טבעוני מחליפים את חזה העוף בכוס עדשים כתומות, שמבשלים במים רותחים 10 דקות לריכוך חלקי. מבשלים עוד 10 דקות עם הדלעת ושאר המרכיבים.

גיוון: את הכוסברה אפשר להחליף בעלי בזיליקום.