מתכון

קדרת עגבניות עם קציצות ושעועית לבנה

הסוד בצלייה תחת הגריל הוא להשחים את הירקות כמה שיותר בלי לקבל טעמים שרופים

4,638 בשלנים התעניינו במתכון זה
קדרת עגבניות עם קציצות ושעועית לבנה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
קדרת עגבניות עם קציצות ושעועית לבנה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

הרגע המושלם חולף מהר, ולכן לקראת סוף הצלייה חשוב להשגיח על הירקות. העור של הסלרי צריך להזהיב ולהתנפח, וקליפת העגבניות צריכה לבעבע מעט מהשמן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות:

אופן ההכנה

מכינים קדרת ירקות

1

מחממים את הגריל העליון בתנור למכסימום, ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.

2

מערבבים בעדינות עגבניות, סלרי, שום, שמן זית וכמויות נדיבות של מלח ופלפל בקערה גדולה. מעבירים לתבנית, כשפני העגבניות כלפי מטה, ומוזגים מעל את שמן הזית שנותר בקערה.

3

צולים תחת הגריל כ-6 דקות, עד שהכל שחום ויפה וקליפת העגבניות משתחררת בקלות. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן. משאירים את הגריל פועל.

4

מביאים מים לרתיחה בסיר קטן, ומבשלים שעועית כ-10 דקות עד שהיא רכה. מסננים.

מכינים את הקציצות

5

: מערבבים את כל החומרים מלבד השמן לבצק אחיד ויוצרים כדורים קטנים.

6

מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית, ומטגנים את הקציצות תוך גלגול במחבת, עד שהן מזהיבות מכל הכיוונים. מעבירים לצלחת.

מרכיבים את התבנית

7

: קוצצים את גבעולי הסלרי גס, קולפים את שיני השום ומחזירים לתבנית. מוסיפים את השעועית המבושלת והקציצות בשכבה אחת, מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס, מזלפים מעט שמן זית וצולים תחת הגריל 15-10 דקות, עד שכל הרכיבים מזהיבים יפה, ואפילו מקבלים חריכה זעירה בשוליים.

קמח חומוס לקציצות
קמח חומוס קלוי הוא בעצם גרגרי חומוס קלויים שנטחנו דק. מוצאים אותו בחנויות תבלינים והוא מעניק לקציצות טעם נפלא, שמזכיר פלאפל רק בלי השמנוניות. חשוב לא להתבלבל בינו לבין קמח חומוס לא קלוי, שמוצאים בחנויות טבע ומשמש בייחוד במטבח ההודי. אם לא סומכים על המוכר, פשוט טועמים. קמח החומוס הקלוי טעים כמו פיצוחים, ואילו לקמח הטבעי יש טעם מר כלענה של גרגיר חומוס נא. אם לא מוצאים קמח חומוס קלוי, אפשר לוותר עליו במתכון, או להמיר בפירורי לחם.