החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
מרפדים קדרה או תבנית בנייר אפייה ומפזרים שום, פלפל חריף, שומר, תימין ורוזמרין. מניחים עליהם את חלקי העוף ומפזרים מעל מלח, פלפל ופפריקה. מזלפים שמן זית ויין לבן ומניחים מעל פרוסות לימון וזיתים. מכסים בנייר אפייה נוסף, מקפלים את שולי שני הניירות ומהדקים היטב זה לזה (כך שיוכלו להצטבר בפנים אדים).
3
אופים שעה. קורעים את החלק העליון של נייר האפייה וצולים עוד כ-20 דקות עד להשחמה של חלקי העוף.
גיוון: אפשר להשתמש גם ב-8 שוקיים במקום 4 כרעיים מחולקות.
באותה שיטה מכינים:
קדרת עוף עם תפוחי אדמה וארטישוק: מוסיפים 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות ומחליפים את השומר בתחתיות ארטישוק (אפשר קפואות ומופשרות) או בארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות.