מתכון

קוּרְקוּבִּינִיָיה

מאחורי השם שובר השיניים מסתתר נשנוש פציח וממכר – סיגרים מבצק פילו שטוגנו בשמן עמוק ונטבלו בסירופ מתובל

2,743 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
קוּרְקוּבִּינִיָיה. צילום: דניאל לילה | סגנון: נעמי אבליוביץ
קוּרְקוּבִּינִיָיה. צילום: דניאל לילה | סגנון: נעמי אבליוביץ

מאחורי השם שובר השיניים מסתתר נשנוש פציח וממכר – סיגרים מבצק פילו שטוגנו בשמן עמוק ונטבלו בסירופ מתובל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון עמוק:

לסירופ:

אופן ההכנה

1

פורשים את עלי הפילו על משטח העבודה ומכסים במגבת לחה.

2

מניחים עלה פילו כך שחלקו הצר מופנה אלינו. מברישים את הפילו בשמן. מניחים מעל עלי פילו נוסף בצורה חופפת ומברישים גם אותו בשמן. מקפלים את מלבן הפילו לאורכו, מברישים בשמן ומגלגלים לגליל צר וארוך. מברישים את השוליים במים כדי שגלגול הבצק לא ייפתח במהלך הטיגון. חוזרים על הפעולה עם יתר עלי הפילו, סה"כ 6-7 גלילים.

3

בעזרת סכין חדה, חותכים את גלילי הבצק לאצבעות באורך 5 ס"מ. מניחים בתבנית, מכסים במגבת לחה ומניחים במקרר ל-30 דקות.

4

מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם, מטגנים את אצבעות הפילו, כמה יחידות בכל סבב, עד שהן מזהיבות בצורה יפה. מניחים בצלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים.

מכינים את הסירופ:

5

בסיר בינוני מביאים לרתיחה סוכר, מים, מקל קינמון, מסמרי ציפורן ומיץ לימון. מבשלים כ- 10 דקות על להבה בינונית לקבלת סירופ מעט סמיך. מוסיפים תמצית וניל ומוציאים את מקל הקינמון ומסמרי הציפורן ומערבבים. מצננים 5 דקות.

6

מניחים את אצבעות הפילו המטוגנות בסירופ, כמה יחידות בכל סבב, מערבבים היטב ומשאירים בסיר כדקה לפני שמעבירים לתבנית, לצינון.