מתכון

קוביות פאדג’ שוקולד, שקדים ודבש

גרסה מקוצרת לפאדג' שעושה שימוש בממרח נוטלה ודבש, ומבטלת את הצורך בהכנת סירופ סוכר

ינואר 2016
קוביות פאדג’ שוקולד, שקדים ודבש 

. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
קוביות פאדג’ שוקולד, שקדים ודבש 
 . צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פאדג’ הוא קינוח שמצריך מדחום, סוכר ובישול ממושך. זאת גרסה מקוצרת שעושה שימוש בממרח נוטלה ודבש, המבטל את הצורך בהכנת סירופ סוכר. 10 דקות עבודה, 3 שעות בתנור והמנה מוכנה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולים שקדים במחבת טפלון גדולה ללא שמן על להבה בינונית 3-2 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד הזהבה קלה (נזהרים לא לשרוף). מצננים היטב.

2

ממיסים שוקולד במיקרוגל או מעל אמבט מים חמים (בן מארי) ומערבבים למשחה אחידה. מוסיפים ממרח נוטלה ומערבבים. מוסיפים דבש ואת השקדים הקלויים ומערבבים היטב.

3

יוצקים את התערובת לתבנית חד-פעמית בגודל 17×22 ס”מ ומכסים ברדיד אלומיניום.

4

מעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות עד שהתערובת מתקשה.

5

מעבירים את מלבן השוקולד לקרש חיתוך וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ.

6

שומרים בכלי אטום במקרר עד שבועיים.