מתכון

קוגלהוף נוסטלגי של מיקי שמו

מיקי שמו, פרופסור לעוגות שמרים, מביא עוגה בטעם ובמראה של פעם, עם מלית מסורתית של קינמון, אגוזים וצימוקים

11,793 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קוגלהוף נוסטלגי של מיקי שמו. צילום: דניאל לילה
קוגלהוף נוסטלגי של מיקי שמו. צילום: דניאל לילה

שימו לב: העוגה טעימה יותר למחרת האפייה! צורתה של תבנית הקוגלהוף מחייבת התפחה שנייה ארוכה במיוחד

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה כדקה במיקסר עם וו לישה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון, ומערבלים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת, ולשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.

2

מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות.

3

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. עוטפים שני חלקים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד השימוש.

4

מערבבים סוכר וקינמון בקערה.

ממלאים

5

מרדדים חלק אחד של הבצק על משטח מקומח לריבוע בעובי 1/2 ס”מ. מברישים בחמאה, מפזרים סוכר וקינמון, מטפטפים מעל חמאה ומפזרים אגוזים וצימוקים. מגלגלים לגליל, מחברים את קצוות הגליל ומניחים בתבנית קוגלהוף משומנת ומקומחת מעט. מכינים באותו אופן את 2 הגלילים הנוספים.

6

מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה ורבע.

7

מחממים תנור ל-170 מעלות.

8

אופים כ-35 דקות עד להזהבה.

9

ניתן לשמור מחוץ למקרר עד 5 ימים.