שימו לב: העוגה טעימה יותר למחרת האפייה! צורתה של תבנית הקוגלהוף מחייבת התפחה שנייה ארוכה במיוחד
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
מערבלים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה כדקה במיקסר עם וו לישה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון, ומערבלים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת, ולשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.
2
מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות.
3
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. עוטפים שני חלקים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד השימוש.
4
מערבבים סוכר וקינמון בקערה.
ממלאים
5
מרדדים חלק אחד של הבצק על משטח מקומח לריבוע בעובי 1/2 ס”מ. מברישים בחמאה, מפזרים סוכר וקינמון, מטפטפים מעל חמאה ומפזרים אגוזים וצימוקים. מגלגלים לגליל, מחברים את קצוות הגליל ומניחים בתבנית קוגלהוף משומנת ומקומחת מעט. מכינים באותו אופן את 2 הגלילים הנוספים.
6
מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה ורבע.
7
מחממים תנור ל-170 מעלות.
8
אופים כ-35 דקות עד להזהבה.
9
ניתן לשמור מחוץ למקרר עד 5 ימים.