מתכון

קוגלהוף סילאן ממולא בסולת, תפוחים ופרג

בצק בריוש וסילאן מתקתק, ממולא בקרם רך מסולת עם פרג ומעט תפוחים מיובשים. התוצאה: מאפה חמאתי, עדין ומאוד טעים

ספטמבר 2016
קוגלהוף סילאן ממולא בסולת, תפוחים ופרג. צילום: אסף אמברם | סגנון: דלית רוסו
קוגלהוף סילאן ממולא בסולת, תפוחים ופרג. צילום: אסף אמברם | סגנון: דלית רוסו

מהו בעצם הדבש התנ”כי?
רוב החוקרים מאמינים שהכוונה היא לדבש תמרים, הלא הוא סילאן, שהיה ממתיק פופולרי מאוד במטבח המקראי. השנה מחזירים עטרה ליושנה ומשלבים סילאן במאפי חג מושקעים. חלה, בריוש וקוגלהוף – לכולם מוסיף הסילאן גוון שזוף, עסיסיות ומתיקות נפלאה.

מכינים בצק בריוש וסילאן מתקתק, ממלאים אותו בקרם רך מסולת עם פרג ומעט תפוחים מיובשים. והתוצאה: מאפה חמאתי, עדין ומאוד טעים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לשימון התבנית:

לסירופ:

אופן ההכנה

מכינים בצק בריוש:

1

מתכון לבריוש ארל גריי

מכינים את המלית:

2

מביאים לרתיחה חלב, סוכר וקליפת לימון בסיר. מוסיפים סולת ומרתיחים שוב. מסירים מהכיריים ומצננים כ-10 דקות.

3

מוסיפים חלמונים, חמאה, פרג ותפוחים ומערבבים היטב. מצננים.

ממלאים, מעצבים ומתפיחים:

4

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 2 ס”מ, מורחים בנדיבות מתערובת הסולת ומגלגלים לנקניק.

5

משמנים תבנית בחמאה, מפזרים סוכר ומנערים את עודפי הסוכר. מניחים את נקניק הבצק בתבנית וסוגרים לטבעת. מתפיחים 40 דקות.

אופים ומברישים בסירופ:

6

מחממים תנור ל-160 מעלות.

7

אופים 45 דקות להזהבה.

8

מביאים לרתיחה מים וסילאן ומברישים את המאפה החם בנדיבות.