מתכון

קולפי קינמון והל

גלידה הודית מתובלת, עם טעם מיוחד שלא דומה לשום גלידה אחרת. אין צורך במכונת גלידה, והמרקם מתקבל קטיפתי ואוורירי

10,581 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קולפי קינמון והל. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
קולפי קינמון והל. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

קולפי היא גלידה הודית מתובלת, עם טעם מיוחד שלא דומה לשום גלידה אחרת. במתכון ההודי המסורתי מסמיכים חלב בבישול ארוך ואיטי. כאן מדלגים על השלב הזה בזכות השימוש בחלב מרוכז וממותק. ועוד חדשות טובות: אין צורך במכונת גלידה, והמרקם מתקבל קטיפתי ואוורירי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט:

אופן ההכנה

1

מקציפים שמנת עם קינמון והל עד לקבלת קצפת רכה (לא להקציף לקצפת נוקשה). מקפלים פנימה חלב ממותק ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה.

2

יוצקים את התערובת לתבניות אישיות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך הלילה.

3

מעבירים סכין בין הקולפי לדפנות התבניות, טובלים כל תבנית במים רותחים, הופכים על צלחת ומחלצים את הקולפי. מקשטים בשבבי פיסטוק ומגישים.

הכנה מראש: חובה להכין לפחות יום מראש, ואפשר עד שבועיים. שומרים במקפיא.
קולפי בטעמים: הבסיס של הקולפי (חלב ממותק ושמנת מתוקה) יכול להוות נקודת זינוק לכל גלידה שאתם אוהבים. בא לכם גלידה וניל? הוסיפו גרגרים ממקל וניל אחד. גלידה בניחוח סיני? הוסיפו כפית “חמישה תבלינים” וכף ג’ינג’ר מסוכר קצוץ דק.