מתכון

קוקטייל אגוזים, ברנדי מטקסה ותבלינים

הקוקטייל הזה מעצים את טעמי הברנדי והאוזו בעזרת תוספת שני ליקרי עשבים חזקים ומרירים

935 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2017
ילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
ילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

כולם מכירים את האוזו היווני, אבל ביוון מייצרים גם יין וגם ברנדי מדהימים. הברנדי היווני מזוקק מענבים מקומיים בעלי טעמים פראיים יותר, ולכן טעמו מחוספס ודעתני עם ניחוחות עשבוניים. אני מוסיף שכבת טעם של תבלינים מקומיים. המייפל מחליף את סירופ הסוכר, מאזן ומחליק את הטעם ומוסיף את הניחוח הייחודי שלו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

1

שוברים מעט את התבלינים והאגוזים במכתש ועלי ומעבירים לסיר קטן.

2

מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים על להבה בינונית כ-10-8 דקות עד שהתבלינים מעלים ניחוח.

3

מוזגים לכוסות זכוכית נמוכות, ספלי תה או קנקן (לא חייבים לסנן). מקשטים ומגישים חם.