מתכון

קוקטייל רוזטה, אמרטו, אייריש קרים, שמנת ואגסים

יחד עם השמנת המתוקה והרוזטה מתקבל משקה עשיר וקרמי

1,648 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
קוקטייל רוזטה, אמרטו, אייריש קרים, שמנת ואגסים. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
קוקטייל רוזטה, אמרטו, אייריש קרים, שמנת ואגסים. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

חלב השקדים, אחד המשקאות הכי טעימים ומרווים לקיץ, היה כאן מאז ימי הרומאים. הערבים והנוצרים אימצו אותו, בייחוד בימי צום, כיוון שהוא כל כך מזין – מי ששותה כמה כוסות ממנו שבע במשך יום שלם. רוכלים בשוק רמלה גם סיפרו לי לא פעם מה קורה לגברים ששותים חלב שקדים, אבל לזה אני כבר לא ערבה.
אין כאן טעות. בשביל להכין את הקוקטייל הזה צריך רק חצי אגס, שנותן ניחוח ורמז דק לטעם. מי שמשחק כאן בתפקיד הראשי הוא דווקא האמרטו הדומיננטי. יחד עם השמנת המתוקה והרוזטה מתקבל משקה עשיר וקרמי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

טוחנים את כל החומרים בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. ממלאים כל כוס בקרח, יוצקים את הקוקטייל, מקשטים בפלח אגס ומגישים.