גיוון: את הגלידה אפשר להחליף לגלידה בכל טעם שאוהבים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את העוגיות:
2
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על ביין מארי ומערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה. מצננים מעט.
3
שמים ביצים, סוכר ותמצית וניל בקערת מיקסר ומקציפים במהירות גבוהה כ-5 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים עוד 2 דקות לקבלת תערובת אחידה.
4
מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה נפרדת, מוסיפים מלח ומערבבים. מקפלים את תערובת הקמח לשוקולד בעזרת מרית עד שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומקפלים פנימה.
5
מניחים תלוליות אחידות של הבלילה בתבנית בעזרת כף קפיצית לגלידה בקוטר 4 ס"מ או שתי כפיות במרווחים גדולים של כ-5 ס"מ.
6
אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות מתייצבות ונסדקות מעט בחלקן העליון. מצננים לחלוטין. העוגיות ללא הגלידה יישמרו עד 3 ימים בקופסה אטומה בטמפ' החדר.
מרכיבים את העוגיות:
7
משדכים את העוגיות לזוגות. על גבי מחצית מהן מניחים כף גדושה של גלידת וניל. סוגרים בעוגייה נוספת. אוכלים מייד או שומרים במקפיא עד 3 ימים.