מתכון

קינואה עם גרגרי חומוס וקייל אפוי בשבבי קוקוס

סלט אהוב במיוחד שמצריך מעט מאוד עבודה ויש לו טעם נפלא וטיפה מתקתק בזכות שבבי הקוקוס הממותקים

25,919 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2016
קינואה עם גרגרי חומוס וקייל אפוי בשבבי קוקוס. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
קינואה עם גרגרי חומוס וקייל אפוי בשבבי קוקוס. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

זהר לוסטיגר בשן: "כשהחיים מזמנים לכם קייל הכינו ממנו כמה שיותר מאכלים. זה אחד הסלטים האהובים עלי – הוא מצריך מעט מאוד עבודה ויש לו טעם נפלא וטיפה מתקתק בזכות שבבי הקוקוס הממותקים. אם רוצים, אפשר להשתמש בשבבי קוקוס לא ממותקים."

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים קינואה משני צבעים בסיר עם 2 כוסות מים ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות עד שהנוזלים נספגים והקינואה מוכנה. מאווררים בעזרת מזלג.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

מניחים עלי קייל בתבנית.

4

מערבבים סויה, שמן זית ושמן שומשום בקערית ויוצקים על עלי הקייל. מוסיפים שבבי קוקוס ומערבבים.

5

אופים 15 דקות עד שהקייל נהיה פריך מעט אך לא שרוף. חותכים לחתיכות בגודל ביס ומעבירים יחד עם הנוזלים (אם נותרו כאלה) לקערה גדולה.

6

מוסיפים את הקינואה, הגזרים והחומוס ומערבבים. מתקנים תיבול בעזרת סויה ומגישים.

לבלוג של זהר לוסטיגר בשן