מתכון

קינוח קדאיף במילוי גבינת ריקוטה ופירות יער

גירסה אישית לכנאפה המסורתית

3,706 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
קינוח קדאיף במילוי גבינת ריקוטה ופירות יער. צילום: דניאל לילה
קינוח קדאיף במילוי גבינת ריקוטה ופירות יער. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקדאיף:

חומרים למלית:

לסירופ:

לקישוט:

לטיגון:

אופן ההכנה

מכינים סירופ

1

מביאים לרתיחה את כל החומרים ומבשלים כ-3-4 דקות על אש נמוכה. מצננים.

מכינים אטריות קדאיף

2

פותחים את הבצק על השולחן תוך כדי הוספת חמאה מומסת ואבקת סוכר עד שכל הבצק מצופה חמאה ואבקת סוכר.

מכינים את המלית

3

מערבבים גבינת ריקוטה, סוכר ביחד וווניל.

מכינים את הכנאפה

4

ממיסים חמאה במחבת. ומסירים מהאש.

5

מניחים את שלושת הפורמות במחבת, ומסדרים בתחתית כל פורמה שכבה דקה של איטריות. שמים על התחתית 2 כפות ממלית הגבינה ומעל מסדרים שכבה של פירות יער. מסדרים על פירות היער עוד שכבה של גבינה ומכסים באטריות קדאיף.

6

מחזירים את המחבת לאש נמוכה ומטגנים תוך כדי סיבוב של המחבת שמאלה וימינה על מנת שהבצק לא יישרף מלמטה. מטגנים עד להזהבה יפה והופכים בזהירות את הפורמות לטיגון הצד השני.

7

מסירים את המחבת מהאש. ומציאים את הפורמות לצלחות הגשה. מחלצים את המנות מהפורמות ויוצקים מעל סירופ סוכר מצונן. מקשטים בפיסטוק.

גיוון: אם אין פירות יער טריים אפשר להשתמש גם בקפואים.