מתכון

קיפודי אורז ועוף

ילדים ישתגעו על הקציצות האלה גם בזכות המראה החמוד שלהן וגם כיוון שטובלים אותן ברוטב מתוק של חמאת בוטנים

25,109 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
קיפודי אורז ועוף. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
קיפודי אורז ועוף. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

אפשר להחליף את העוף בחזיר, בשרימפס או בדג – זמני האידוי לא ישתנו, אבל חשוב להקפיד על שימוש באורז יסמין, משום שאורז מזן אחר לא יתרכך בזמן בישול כה קצר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למטבל:

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

מניחים אורז בקערה ומכסים בהרבה מים רותחים. משרים כשעה או עד שהמים מגיעים לטמפ' החדר ומסננים.

2

מערבבים את כל החומרים ויוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ. מסדרים בסלסילת אידוי מרופדת כמוסבר בהמשך ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.

3

מרתיחים מים בסיר, מניחים את סלסילת האידוי על הסיר, מכסים ומאדים כ-10 דקות עד שהאורז תופח ומתרכך והבשר אטום ולבן.

מכינים את המטבל ומגישים

4

: בזמן שהקציצות באידוי מערבבים את כל החומרים למרקם חלק.

5

מגישים את הקציצות החמות לצד המטבל.

גיוון: במקום מיץ לימון אפשר להשתמש בליים.