מתכון

קיש ארטישוק וריקוטה פְרֵסְקה

טעמה הסתגלני של הריקוטה משתדך מצוין ללבבות ארטישוק שנחצו, נפרסו דק וטוגנו בחמאה, רוזמרין ויין לבן

4,936 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
קיש ארטישוק וריקוטה פרסקה. הפקה: מחלבות גד
קיש ארטישוק וריקוטה פרסקה. הפקה: מחלבות גד

טעמה הסתגלני של הריקוטה משתדך מצוין ללבבות ארטישוק שנחצו, נפרסו דק וטוגנו בחמאה, רוזמרין ויין לבן.

ריקוטה פְרֵסְקה מצטיינת במרקם קרמי וטעם מעודן, בגבינת המסקרפונה אחוז נוזלים נמוך ומרקם יציב, ושתיהן מצטיינות בבישול ואפייה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

לפרוסות ארטישוק:

למלית גבינה:

לזרייה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק לקלתית:

1

מעבדים קמח, מלח וחמאה לפירורים במעבד מזון. מוסיפים ביצה ומים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

2

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בקוטר 32 ס”מ, מרפדים בו תבנית פאי מתפרקת ומסירים את השוליים. שומרים את התבנית במקרר עד השימוש.

מכינים את פרוסות הארטישוק:

3

מכינים קערה מלאה במים ומיץ מלימון אחד. קוטמים את גבעולי הארטישוקים ותולשים את העלים החיצוניים העבים עד שמגיעים לעלים הרכים יותר. חותכים את החלק העליון של העלים ומשאירים מהם 3 ס”מ. חוצים את הארטישוקים לאורכם ומנקים בעזרת כפית את השערות שבחלק הפנימי. משרים בקערה עם מי הלימון עד לגמר העבודה על כל הארטישוקים.

4

מסננים את הארטישוקים ומייבשים אותם. חותכים כל חצי ארטישוק לפרוסות דקות (בערך 8 פרוסות).

5

מחממים חמאה במחבת, מוסיפים שום ורוזמרין ומטגנים כמה שניות. מוסיפים את פרוסות הארטישוק ומטגנים כ-10 דקות עד הזהבה.

6

מתבלים את הארטישוקים במלח ופלפל, יוצקים יין לבן ומבשלים כ-30 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים והארטישוקים רכים. אם הם קשים עדיין, מוסיפים קצת מים או יין ומבשלים עד שהם רכים. מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים ומצננים.

7

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מכינים את המלית, מרכיבים ואופים:

8

מערבבים בקערה את כל חומרי המלית לתערובת אחידה ומשטחים על קלתית הבצק. מסדרים מעל  את פרוסות הארטישוק וזורים גבינת פקורינו מגוררת.

9

אופים כ-45-40 דקות עד שהטארט זהוב והמלית יציבה.