מתכון

קלסונס

כיסונים על פי המסורת הטבריאנית, ממולאים בגבינה צפתית

59,917 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
קלסונס. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
קלסונס. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

טירוף ההכנות לקראת חג השבועות מתחיל במטבח של אמא ואבא שבוע לפני. אבא (דור שביעי בארץ) מתחיל להכין את הקלסונס – מאכל טבריאני שלמד להכין מסבתא תמר. הקלסונס מזכירים רביולי ממולאים בצפתית. ממש כמו כל רביולי, אפשר להכין ולהקפיא עד השימוש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

לשים את חומרי הבצק ביד ומוסיפים מעט מים תוך כדי לישה, עד שהוא מתגבש. מניחים בצד לחצי שעה.

מכינים את המלית:

2

מערבבים את החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.

ממלאים, מעצבים ומבשלים:

3

מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ, וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ בעזרת כוס או בעזרת תבניות פורמה של רביולי. מניחים כף מלית במרכז כל עיגול ומקפלים לשניים. מהדקים היטב מסביב.

4

מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח רותחים ומבשלים את הקלסונס 5-3 דקות, עד שהם רכים.

5

אם לא אוכלים מיד, מעבירים למי קרח לעצירת הבישול, מוציאים ומשמנים במעט שמן או חמאה כדי למנוע הידבקות.

6

מגישים חם עם צפתית מגוררת או מקפיצים במחבת עם חמאה.

לחימום חוזר: טובלים במים רותחים או מקפיצים במחבת עם חמאה.