מתכון

קנטוצ’יני פקאן, פיסטוק וצימוקים

מעין ביסקוטי מרובדים באגוזים ופירות מיובשים. הבעיה היא שהם קשים ולכן מיקי המיר את הקרשים הטוסקניים בבצק פריך

8,260 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קנטוצ’יני פקאן, פיסטוק וצימוקים. צילום: דניאל לילה
קנטוצ’יני פקאן, פיסטוק וצימוקים. צילום: דניאל לילה

קנטוצ’יני הם מעין ביסקוטי מטוסקנה מרובדים באגוזים ובפירות מיובשים. כדי לשמור על המרקם הייחודי, חשוב לעבד את הבצק מעט ככל האפשר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים קמח, אבקת אפייה ותערובת אגוזים, פיסטוק וצימוקים בקערה גדולה.

2

מערבלים אבקת סוכר וחמאה במיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבלים. מוסיפים מחצית מתערובת הקמח ומערבלים עד שהיא נטמעת. מוסיפים את יתר התערובת ומערבלים כמה שניות.

3

מסיימים את הלישה על משטח עבודה, רק עד שהתערובת אחידה. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר 30 דקות.

4

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומעצבים לגלילים בקוטר 3 ס”מ. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקפיא שעה.

5

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

6

פורסים את הגלילים לעוגיות בעובי 1/2 ס”מ ומניחים בתבניות. אופים כ-13 דקות עד הזהבה.