קנטוצ’יני הם מעין ביסקוטי מטוסקנה מרובדים באגוזים ובפירות מיובשים. כדי לשמור על המרקם הייחודי, חשוב לעבד את הבצק מעט ככל האפשר
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מערבבים קמח, אבקת אפייה ותערובת אגוזים, פיסטוק וצימוקים בקערה גדולה.
2
מערבלים אבקת סוכר וחמאה במיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבלים. מוסיפים מחצית מתערובת הקמח ומערבלים עד שהיא נטמעת. מוסיפים את יתר התערובת ומערבלים כמה שניות.
3
מסיימים את הלישה על משטח עבודה, רק עד שהתערובת אחידה. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר 30 דקות.
4
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומעצבים לגלילים בקוטר 3 ס”מ. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקפיא שעה.
5
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
6
פורסים את הגלילים לעוגיות בעובי 1/2 ס”מ ומניחים בתבניות. אופים כ-13 דקות עד הזהבה.