מתכון

קסטה לוטוס עם ברולה הל

הביס הראשון הכי מרגש. סוד הקסם נעוץ בהבדל בין חום הגוף לכפור הקינוח

5,084 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קסטה לוטוס עם ברולה הל. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
קסטה לוטוס עם ברולה הל. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

הביס הראשון הכי מרגש. סוד הקסם נעוץ בהבדל בין חום הגוף לכפור הקינוח. ככל שהמעדן מפשיר על הלשון, מתגלים ועוד ועוד טעמים נפלאים, עד לטעם הסיום שמותיר את רישומו עמוק בגרון. כשחברים קופצים לבקר, וזה קורה לעיתים ללא התראה, במיוחד בקיץ, הם ניגשים ישר למקפיא. מכירים את העוגיות האישיות שמגישים בבתי הקפה לצד הקפה? כאן הן חובקות קרם מבושם בגרסה ביתית לקסטה. הג’לטין חשוב לייצוב, אבל אם מגישים את הקרם בכוסות, אפשר לוותר עליו או לפחות להוריד בכמות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים קרם ברולה:

1

מביאים שמנת והל לרתיחה.

2

טורפים סוכר וחלמונים בקערה בינונית. יוצקים מעט שמנת חמה לחלמונים ומערבבים היטב. יוצקים עוד מעט שמנת ומערבבים היטב. את יתרת השמנת מערבבים עם ג’לטין מדולל במים ומאחדים עם תערובת החלמונים.

3

יוצקים את התערובת שהתקבלה לתבנית מלבנית בגודל 30X25 ס”מ, ומקפיאים למשך לילה.

מרכיבים את הקסטות:

4

פורסים את קרם הברולה למלבנים בגודל 5×8 ס”מ. מניחים כל מלבן על ביסקוויט לוטוס ומכסים בביסקוויט נוסף. מחזירים את הקסטות למקפיא עד ההגשה. מגישים קפוא.