מתכון

קציצות בורגול, סלק ועשבי תיבול

מרקם נגיס של קטניות, ניחוח גבינה, צבע סגלגל עז בזכות הסלק, עשבי תיבול טריים והמון ירקות. מי צריך בשר בקציצה?

6,036 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קציצות בורגול, סלק ועשבי תיבול. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
קציצות בורגול, סלק ועשבי תיבול. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

כל דבר שהסלק נוגע בו נצבע מייד בסגול עז ומקבל טעם מתקתק-אדמתי. אל תקמצו בקמח — יש לו תפקיד חשוב בייצוב התערובת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

אופן ההכנה

1

מערבבים בורגול עם מים ומעט מלח בסיר קטן ומבאים לרתיחה.

2

מנמיכים את הלהבה, מבשלים 10 דקות ומצננים.

3

מערבבים את הבורגול עם שאר החומרים מלבד קמח בקערה. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהחומרים מתאחדים לתערובת.

4

מעצבים קציצות פחוסות בקוטר 5-4 ס"מ בידיים רטובות או משומנות.

5

מטגנים בשמן חצי עמוק 4 דקות או עד להזהבה משני הצדדים. מגישים עם טחינה מתובלת בלימון.

אפשר גם לאפות:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. מסדרים עליו את הקציצות ומתיזים עליהן ספריי שמן. אופים 20-15 דקות עד שהקציצות מזהיבות משני הצדדים.