כל דבר שהסלק נוגע בו נצבע מייד בסגול עז ומקבל טעם מתקתק-אדמתי. אל תקמצו בקמח — יש לו תפקיד חשוב בייצוב התערובת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטיגון:
אופן ההכנה
1
מערבבים בורגול עם מים ומעט מלח בסיר קטן ומבאים לרתיחה.
2
מנמיכים את הלהבה, מבשלים 10 דקות ומצננים.
3
מערבבים את הבורגול עם שאר החומרים מלבד קמח בקערה. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהחומרים מתאחדים לתערובת.
4
מעצבים קציצות פחוסות בקוטר 5-4 ס"מ בידיים רטובות או משומנות.
5
מטגנים בשמן חצי עמוק 4 דקות או עד להזהבה משני הצדדים. מגישים עם טחינה מתובלת בלימון.
אפשר גם לאפות:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. מסדרים עליו את הקציצות ומתיזים עליהן ספריי שמן. אופים 20-15 דקות עד שהקציצות מזהיבות משני הצדדים.