מתכון

קציצות ברוטב פטריות בשמנת

ספגטי ומיט בולז זה פתרון נהדר לארוחת ערב. אם זה כל כך טעים ברוטב עגבניות, למה לא עם רוטב פטריות בשמנת?

17,732 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
קציצות ברוטב פטריות בשמנת. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
קציצות ברוטב פטריות בשמנת. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות:

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה, לשים בידיים כמה דקות להטמעת הטעמים, מכסים ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

2

מגלגלים את הקציצות לגודל של כדורי פינג-פונג.

3

ממיסים חמאה בסיר רחב ונמוך ומטגנים בצל על להבה בינונית-נמוכה תוך כדי ערבוב כ-5 דקות עד שהבצל רך ומתחיל להזהיב. מגבירים את הלהבה, מוסיפים שום ופטריות ומטגנים עוד 4-3 דקות לצריבה קלה. מוסיפים קמח ומערבבים לציפוי.

4

מוסיפים יין וציר ומביאים לרתיחה. מוסיפים שמנת מתוקה, מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי ואגוז מוסקט ומביאים שוב לרתיחה.

5

מוסיפים את הקציצות ומבשלים מכוסה כ-15 דקות על להבה נמוכה עד שהקציצות יציבות ומוכנות.

6

מוסיפים אורגנו, מכבים את האש וממתינים 10 דקות לפני ההגשה.

גיוונים:

  • אפשר להכין את הרוטב גם ללא פטריות. מוותרים על האורגנו ומחליפים בכוס שמיר קצוץ.
  • מוסיפים לתערובת הבשר 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת.