מתכון

קציצות בשר ברוטב מנגולד ונבטוטים

קדרה סתווית של קציצות מלאות עשבי תיבול עם המון טעמים עמוקים של אדמה בזכות המנגולד והנבטוטים

5,410 בשלנים התעניינו במתכון זה
קציצות בשר ברוטב מנגולד ונבטוטים. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
קציצות בשר ברוטב מנגולד ונבטוטים. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

קדרה סתווית של קציצות מלאות עשבי תיבול עם המון טעמים עמוקים של אדמה בזכות המנגולד והנבטוטים.

להנביט בבית
מכינים את הקרקע משרים קטניות קטנות ושלמות (עדשים, מאש או חומוס) במים למשך יממה. גם זרעים יתאימו להנבטה, למשל זרעי צנונית שיש להם טעם חריף שקשה להתעלם ממנו.
מסננים, מפזרים ומרטיבים לאחר ההשריה מסננים את הקטניות, מרפדים מגש במגבת רטובה ומפזרים עליה את הקטניות בשכבה בעובי 4-2 ס”מ. אפשר להנביט גם במסננת עצמה ללא מגבת. פשוט מניחים אותה מעל קערה. מרטיבים את הקטניות קלות פעם-פעמיים ביום ומקפידים שלא ייוותרו מים בכמות שעלולה לגרום להן להירקב.
רוצים ליהנות מכל היתרונות הבריאותיים? הנביטו בחושך מוחלט, בלי שהנבט ייחשף לשמש ויפתח גבעולים ירוקים.
מתי מוכן? אחרי 24 שעות הם כבר יתחילו לנבוט, אבל מקץ 48 שעות הם יהיו דומים לאלה שמוכרים בחנות. מסננים היטב, מייבשים ומאחסנים במקרר בכלי אטום ויבש, כדי שהנבטים לא ימשיכו חלילה בתהליך הנביטה.
מאחסנים במקרר עד שבוע.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות:

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי הקציצות ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

2

מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן זית ומאדים את החלק הלבן של המנגולד כ-8 דקות על להבה בינונית עד שמתחיל להזהיב.

3

מוסיפים עגבניות עם המיץ שלהן, ציר או מים, נבטוטים ושום. מתבלים ומערבבים. מכסים ומבשלים 2 דקות עד שהטעמים מתפתחים.

4

יוצרים מהתערובת הקרה קציצות בגודל כדורי פינג-פונג ומוסיפים לסיר. מבשלים 15 דקות על להבה נמוכה עד שהקציצות עשויות אבל לא יבשות. 5 דקות לפני תום הבישול מוסיפים את עלי המנגולד.

5

מגישים את הקציצות עם כל מרכיבי הרוטב לצד אורז, קוסקוס או לחם טוב.

גיוונים:
• מכינים את הקציצות מעוף טחון – רצוי מנתחי פרגיות (ירכי עוף).
• מכינים את הקציצות מטופו מגורר במקום הבשר. מוסיפים בצל מגורר.