מתכון

קציצות בשר ופתיתים ברוטב עגבניות וחצילים

קציצות טעימות, משביעות ומנחמות עם טוויסט שמתקבל הודות לחצילים

15,830 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
קציצות בשר ופתיתים ברוטב עגבניות וחצילים. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון-אסיף
קציצות בשר ופתיתים ברוטב עגבניות וחצילים. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון-אסיף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות:

לחצילים:

לטיגון:

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את תערובת הקציצות:

1

מערבבים את כל חומרי התערובת. מכסים ומניחים במקרר 30 דקות להתחברות הטעמים.

2

מוציאים מהמקרר ויוצרים קציצות בקוטר כ-4 ס"מ. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות משני הצדדים עד להזהבה.

מכינים את החצילים:

3

מתבלים פרוסות חצילים. מחממים מחבת עם שמן, טובלים כל פרוסה בחלבון ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.

4

מסדרים בסיר שכבות של קציצות ופרוסות חצילים מטוגנות לסירוגין.

מכינים את הרוטב ומבשלים את הקציצות:

5

מערבבים רסק עגבניות עם ציר עוף (או מים), אורגנו ושום ויוצקים לסיר. מוודאים שהנוזל מכסה את הקציצות ופרוסות החצילים. מתבלים, טועמים ואם יש צורך, מוסיפים מעט ציר או מים. מביאים לרתיחה קלה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-35 דקות מכוסה עד שהחצילים והקציצות רכים מאוד.

גיוונים: אפשר להחליף את בשר הבקר בבקר מעורב עם טלה.