החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטיגון:
לרוטב עגבניות:
אופן ההכנה
מכינים את תערובת הקציצות:
1
מערבבים גבינה עם ביצים ופירורי לחם. מתבלים.
מכינים את הרוטב:
2
מחממים סיר רחב עם שמן ושום. כשמתחיל לעלות ריח, מוסיפים פפריקה, עגבניות מגוררות, מלח ופלפל. מכסים ומבשלים על אש קטנה.
מטגנים ומבשלים ברוטב:
3
מחממים מחבת עם שמן לטיגון.
4
יוצרים לביבות בעזרת שתי כפות ומעבירים למחבת לטיגון. משחימים 2 דקות מכל צד.
5
מעבירים את הקציצות לרוטב ומבשלים 5 דקות עד שהקציצות יציבות.
גיוונים:
- מתבלים את התערובת בבצל מטוגן ואגוז מוסקט.
- מתבלים את התערובת בעשבי תיבול קצוצים ומעט כמון.
- במקום הלחם ניתן להשתמש ב-1/3 כוס פירורי לחם
ויש עוד 3 טכניקות – להכנה ולייצוב תערובת הגבינה
- אם משתמשים בגבינות רכות, מניחים אותן בתוך חיתול בד וקושרים, עד שהנוזלים העודפים ניגרים. אפשר להסמיך את התערובת עם 2 כפות קמח.
- מוסיפים לתערובת תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה.
- מניחים את תערובת הגבינות בקערה עם פירורי לחם, שיספחו את הנוזלים, ושומרים במקרר לילה לפני ההכנה.