מתכון

קציצות גבינה ברוטב עגבניות

מתכון פשוט לקציצות צמחוניות וטעימות, כולל רעיונות לגיוונים וטיפים שימנעו מכדורי הגבינה שלכם להתפרק ברוטב

15,982 בשלנים התעניינו במתכון זה
קציצות גבינה ברוטב עגבניות. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
קציצות גבינה ברוטב עגבניות. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

לרוטב עגבניות:

אופן ההכנה

מכינים את תערובת הקציצות:

1

מערבבים גבינה עם ביצים ופירורי לחם. מתבלים.

מכינים את הרוטב:

2

מחממים סיר רחב עם שמן ושום. כשמתחיל לעלות ריח, מוסיפים פפריקה, עגבניות מגוררות, מלח ופלפל. מכסים ומבשלים על אש קטנה.

מטגנים ומבשלים ברוטב:

3

מחממים מחבת עם שמן לטיגון.

4

יוצרים לביבות בעזרת שתי כפות ומעבירים למחבת לטיגון. משחימים 2 דקות מכל צד.

5

מעבירים את הקציצות לרוטב ומבשלים 5 דקות עד שהקציצות יציבות.

גיוונים:

  • מתבלים את התערובת בבצל מטוגן ואגוז מוסקט.
  • מתבלים את התערובת בעשבי תיבול קצוצים ומעט כמון.
  • במקום הלחם ניתן להשתמש ב-1/3 כוס פירורי לחם

 

ויש עוד 3 טכניקות – להכנה ולייצוב תערובת הגבינה

  1. אם משתמשים בגבינות רכות, מניחים אותן בתוך חיתול בד וקושרים, עד שהנוזלים העודפים ניגרים. אפשר להסמיך את התערובת עם 2 כפות קמח.
  2. מוסיפים לתערובת תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה.
  3. מניחים את תערובת הגבינות בקערה עם פירורי לחם, שיספחו את הנוזלים, ושומרים במקרר לילה לפני ההכנה.