מבצע סכינים אהרוני
חיפוש מתקדם

מתכון לקציצות דגים עם גרגרי חומוס בנוסח מרוקאי

מתכון לקציצות דגים עם גרגרי חומוס בנוסח מרוקאי
צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף

עבור רוב האנשים הכנת דגים היא מבצע מסובך, שעדיף להשאיר למסעדה. מדובר בחומר גלם יקר עם חיי מדף קצרים, שדורש נסיעה מיוחדת למוכר הדגים. אחת הדרכים הידידותיות לעבוד עם דגים בבית היא להכין מהם קציצות ברוטב. לא חייבים להשתמש בדגים יקרים - אפילו קפואים מהסופר יתאימו; אפשר להכין מראש ולחמם לפני ההגשה ואפשר אפילו להקפיא. בקיצור, מדובר במאכל ידידותי לא פחות מכל קציצה אחרת.

לקציצות האלה אני משתמש בפפריקה מרוקאית מתוקה (בשמן), שטעמה העמוק משנה את כל המנה, אבל אפשר להשתמש גם בפפריקה רגילה.

חומרים

לרוטב:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות עד לקבלת מסה אחידה. יוצרים קציצות בגודל כדורי פינג-פונג ומקררים שעה.
  2. מכינים את הרוטב ומבשלים: מחממים שמן זית במחבת רחבה ועמוקה ומטגנים שום, פלפל אדום וצ'ילי כ-2 דקות עד שהשום מזהיב. מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה, כורכום ומלח ומטגנים דקה נוספת.
  3. מוסיפים 2 כוסות מים, גרגרי חומוס ומיץ לימון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כ-15 דקות עד להסמכה.
  4. מוסיפים את קציצות הדגים בזו אחר זו לרוטב המבעבע ומחזירים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים רבע שעה.
  5. מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים.

גיוונים:

  • מחליפים את החומוס בפול ירוק קלוף או במנגולד טרי וחתוך גס.
  • מוסיפים כף אריסה, כשמטגנים את השום, לקבלת ממד נוסף של טעם, סמיכות וצבע.
  • מוסיפים כף לימונים כבושים כ-5 דקות לפני סיום הבישול.

טיפ מהשף:
כיוון שמדובר בבשר עדין מאוד, הכי טוב לקצוץ בסכין, כיוון שהטחינה המכאנית פוגעת בעסיסיות של הדג. אם בכל זאת מתעקשים על מעבד מזון, טוחנים בפולסים קצרים. מטחנת בשר עם חורים גדולים היא אופציה נוספת שבאה בחשבון כדי להפיק קציצות עסיסיות.