ילדים וגם מבוגרים אוהבים את הקציצות האלה, שמתקבלות רכות מאוד בזכות תועפות עשבי תיבול ובצל ירוק. הכי חשוב לקצוץ את הדג בעזרת סכין ולקרר את הקציצות כדי שישמרו על צורתן היפה ולא יתפרקו. אל תפחדו לטעום את התערובת עוד לפני הטיגון כדי לתקן את התיבול.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות:
1
מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה. מתקנים תיבול.
2
מרטיבים או משמנים את כפות הידיים ויוצרים קציצות פחוסות בקוטר 8 ס"מ. מעבירים למקרר ל-30 להתייצבות.
מטגנים ומגישים:
3
מחממים מחבת גדולה עם שמן זית. מניחים את הקציצות וביניהן מפזרים בצל ירוק, בצל סגול ועגבנייה. מטגנים 2 דקות עד שהצד התחתון של הקציצות מזהיב. הופכים ומטגנים עוד דקה-שתיים. מגישים עם לחם לניגוב. ›
גיוון: ניתן להשתמש ב-8 עגבניות שרי חצויות במקום 1 עגבניה בשלה חתוכה לשמיניות.