מתכון

קציצות דג ובטטה

קציצות דג אפויות כתמתמות ועדינות טעם

23,694 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
קציצות דג ובטטה. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון-אסיף
קציצות דג ובטטה. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון-אסיף

גם קציצות אפויות יכולות לצאת עסיסיות ופריכות, כל עוד מקפידים לגלגל אותן בתערובת של שומשום או פירורי לחם מתובלים ושומרים על מרכיב עסיסי כמו בצל מגורר, מחית בטטה או פירה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי:

אופן ההכנה

1

מערבבים פירה בטטה ודג טחון עם שאר החומרים. מניחים במקרר לחצי שעה.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים נייר אפייה.

3

מערבבים עשבי תיבול יבשים, פירורי לחם, זרעי כוסברה, אבקת שום ומלח בקערה.

4

מעצבים קציצות, מברישים בשמן משני הצדדים וטובלים כל קציצה בתערובת. מניחים את הקציצות המצופות בתבנית.

5

אופים 20 דקות ומגישים חם.

רק שלא יידבקו לי – כדי שהקציצות ייצאו בשלום מהתבנית:

  • משתמשים בתבנית פיירקס.
  • מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  • משמנים היטב.