מתכון

קציצות טונה

מנה קלה ובריאה שמתאימה גם כנשנוש לדרך וגם כארוחה שלמה (אפשר גם בפיתה)

75,676 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
קציצות טונה. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
קציצות טונה. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

נכון שהן הכי טעימות ברגע שהן יוצאות מהמחבת, אבל יש גם קציצות שיותר טעים לאכול למחרת! את חלקן מומלץ אפילו לנשנש ישר מהמקרר. קציצות מנצחות, שהופכות אפילו יותר טעימות ביום המחרת. אפשר להשתמש בטונה בשמן או במים. אין צורך לחמם, רק להכניס לפיתה עם פרוסת עגבנייה, בצל וחסה. מי צריך יותר?

חכמת המטבח
3 טיפים לקציצה המושלמת
מערבבים מומלץ ללוש את תערובת הקציצות בידיים, כדי שהחומרים יתאחדו טוב יותר והטעמים יתחברו.
מקררים חשוב להשהות את התערובת במקרר להטמעת טעמים ולהתייצבות.
מעצבים הסבתות עשו את זה בידיים רטובות, אבל הרבה יותר נוח לעצב את הקציצות בידיים משומנות קלות. כך לא תצטרכו להרטיב אותן שוב ושוב.
3 טיפים לטיגון מושלם
השמן חייב להיות איכותי, טרי/נקי ומתאים לטיגון. מטגנים בשמן חצי עמוק (כמו לשניצל). השמן צריך להיות חם, אחרת הקציצות יתבשלו בו, יספגו אותו ולא ישחימו יפה מבחוץ.
הקציצות צריכות להיות בגודל אחיד ובטמפ’ החדר לפני שמכניסים אותן לשמן. קציצה קרה מורידה את הטמפ’ של השמן בבת אחת, ואז במקום טיגון מתקבל בישול בשמן.
3,2,1 ניסיון מטגנים קציצה אחת, טועמים אותה ומתקנים תיבול ומרקם לפני שמטגנים את כל הכמות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון חצי עמוק:

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה בקערה. מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות להטמעת טעמים ולהתייצבות.

2

יוצרים קציצות אובאליות (כמו אצבעות) באורך 5 ס”מ בידיים משומנות ומשהים כמה דקות עד שיגיעו לטמפ’ החדר.

3

מחממים שמן חצי עמוק לטיגון במחבת. מטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד להזהבה. מניחים על נייר סופג.

4

מגישים מייד או שומרים במקרר בקופסה אטומה. להגשה מחממים 5 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. הקציצות טעימות גם בטמפ’ החדר.