מבצע סכינים אהרוני
חיפוש מתקדם

מתכון לקציצות כרובית עם סלסת עגבניות וכוסברה

מתכון לקציצות כרובית עם סלסת עגבניות וכוסברה
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

מי לא אוהב קציצות? פריכות, מתאימות לכל ארוחה וטעימות גם כשמנשנשים אותן קרות, בעמידה, ישר מהמקרר. המתכון הבא הוא של קציצת כרובית – בלי בשר ועם המון טעם.

בכל פעם שצולים או מטגנים כרובית ומוסיפים לה תיבול עז מתרחש איזה פלא קולינרי. כאן מדובר בקארי. חשוב לסנן ולייבש את הכרובית לפני שממשיכים הלאה כדי לנקז ממנה מקסימום נוזלים.

חומרים

לטיגון:
לסלסה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הקציצות: מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים. מוסיפים פרחי כרובית ומבשלים כ-10 דקות או עד שהכרובית רכה. מסירים מהכיריים, מסננים ומייבשים היטב.
  2. מועכים ומפוררים את פרחי הכרובית לגרגרים ולא למחית. מוסיפים ביצים, פירורי לחם, פרמזן, קארי, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מניחים בצד ל-15 דקות לספיגת נוזלים והתייצבות התערובת.
  3. מעצבים קציצות פחוסות בקוטר 5-4 ס"מ בידיים רטובות או משומנות.
  4. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות 4-3 דקות מכל צד. מוציאים לנייר סופג.
  5. מכינים סלסה ומגישים: מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם הקציצות חמות או בטמפ' החדר.

אפשר גם לאפות:
מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו. מסדרים את הקציצות בתבנית ומתיזים עליהן מעט ספריי שמן. אופים 20-15 דקות עד שהקציצות מזהיבות משני הצדדים.